pikkelysömörös bőr

Mi is az a pikkelysömör vagy más néven a psoriasis?

A pikkelysömör (psoriasis) egy igen gyakori, krónikus lefolyású, nem fertőző, immunológiai gyulladás által kiváltott bőrbetegség, melynek legfőbb jellemzője a bőrfelszínen megjelenő vörös színű, fehéren hámló, több centiméter nagyságú bőr tünetek (papulák és plakkok) kialakulása. Nevét is hámló jellegéről kapta a betegség. A psora görög szó jelentése pikkely. Nem fertőző, egymástól elkapni nem lehet. Általában nem viszket, de vannak súlyosabb formák, vagy akut fellángolások, amikor a betegek viszketésről is beszámolnak. A bőrön lévő tünetek kezelések hatására elmúlhatnak, de a kezelés megszűnte után szinte mindig újból visszatérnek. A betegek egy részénél fájdalmas ízületi gyulladás is társul a bőrgyulladáshoz

 

Tudta, hogy a pikkelysömör tünetei csökkenthetők megfelelő kezelésekkel?

Epiderma psoriasis krém és balzsam

Az EPIDERMA® egyike azon kevés Európai kozmetikai márkáknak, amelyek a  problémás bőr kezelésére specializálódtak.

Az EPIDERMA® termékek kimagaslóan jól kezelik a bőr problémáit mint példual bőrgyulladások, ekcéma, allergiás dermatitis, pikkelysömör (psoriasis), pattanás (akne) és hatékony szépségápolási termékek a bőr öregedésgátlás hatásuk révén. 

Nem tartalmaznak szteroidokat mint a legtöbb hasonló problémára ajánlott készítmények, hanem a szabadalmaztatott Betuldiol ® nyírfakéreg és kender kívonat kombinációját tarmazzák. A Betuldiol ®  nyugtatja a gyulladt bőrt és csillapíthatja a viszketést, hatóanyagainak köszönhetően újra aktiválhatja a bőr természetes működését, amely akadályozza a száraz és pikkelyes bőr kialakulását. 

Az Epiderma psoriasis krém és balzsam használatával pár napon belül észlelni fogja a pikkelysömörös bőr javulását. A gyulladt sötét vöröses hámló bőrréteg kifakul visszatér az egészséges megjelenéséhez, a hámlás alább marad és a kialakult plakkok visszahúzódnak. Az első pár hét használatával a lerakódott plakkok jelentősen csökkeni fognak. A kezelés legjobb hatás elérése érdekében az Epiderma psoriasis balzsamot és krémet egyidejűleg ajánlott használni. 

Tudjon meg többet! 

Greenvital webshop